Gränslandet » Senaste nytt
SENASTE NYTT
Utkörning av ved i Långfjället med helikopter
Donnerstag, den 19. April 2018 um 07:47 Uhr

På fredag 20 april körs färdigkluven ved ut i Långfjället med hjälp av en helikopter. Arbetet med helikopter kommer att hålla på helda dagen. Sommarparkeringen, strax söder om Grövelsjöns fjällstation, kommer att vara avstängd så att bilar inte skadas.

 
Ny spång i Rogenområdet
Mittwoch, den 06. September 2017 um 12:18 Uhr

Ny spång med den gamla rivna i högar

I sommar har vi spångat mellan Rödviken och Rogenstugorna

 
Bron norr om Spångkojan borttagen
Dienstag, den 04. Juli 2017 um 10:59 Uhr

 

Bron över Storån strax norr om Spångkojan är borttagen. Ska du vandra längs Storån norrut får du antingen vada eller gå över bron vid Ängessildret.

 

Vårfloden gick så pass hårt åt bron vid Spånkojan att den fick rivas. Det är oklart när bron kommer att ersättas.

Ska du vada är det oftast för strömt där bron gick över. Då är det bättre att vada i höjd med Spångkojan. Tar du bron vid Ängessildret får du gå i obanad terräng på västra sidan av Storån.

 
Nu stakas lederna på Rogen
Montag, den 30. Januar 2017 um 11:00 Uhr

Snö- och isförhållandena är nu sådana att vinterlederna på sjön Rogen kommer att stakas ut med käppar under denna vecka.

STF-stugorna i Skedbro, Storrödtjärn och Rogen öppnar för vintersäsongen den 24 februari. Fiske är tillåtet med fiskekort på Bredåsjön och Rogen från den 1 januari.

 

Rogenisen_450px

 
Extraöppet i Hävlingestugorna tills 11 september
Montag, den 29. August 2016 um 08:04 Uhr

I år förlänger Länsstyrelsen Dalarna säsongen vid Hävlingestugorna i Långfjälllet. En stugvärd finns på plats ända tills söndagen den 11 september. 

Stugorna ligger längst upp i Dalarnas fjällvärld långt från närmaste bilväg. Enklast är att ta sig till Grövelsjön. Sen väntar en promenad på 13 kilometer.

En stugvärd finnns på plats varje år vid Hävlingen. Vintersäsong från slutet av februari till första veckan i maj. Sommarsäsongen början av  i juni tills andra söndagen i september (nytt för i år).

Utanför säsong finns också en årent runt-öppen vandrarstuga.

 

Läs mer och boka här (Länsstyrelsen Dalarna) 

 
« StartZurück1234567WeiterEnde »

Seite 1 von 7