Gränslandet » Senaste nytt
SENASTE NYTT
Ny spång i Rogenområdet
onsdag 06. september 2017 12:18

Ny spång med den gamla rivna i högar

I sommar har vi spångat mellan Rödviken och Rogenstugorna

 
Bron norr om Spångkojan borttagen
tirsdag 04. juli 2017 10:59

 

Bron över Storån strax norr om Spångkojan är borttagen. Ska du vandra längs Storån norrut får du antingen vada eller gå över bron vid Ängessildret.

 

Vårfloden gick så pass hårt åt bron vid Spånkojan att den fick rivas. Det är oklart när bron kommer att ersättas.

Ska du vada är det oftast för strömt där bron gick över. Då är det bättre att vada i höjd med Spångkojan. Tar du bron vid Ängessildret får du gå i obanad terräng på västra sidan av Storån.

 
Nu stakas lederna på Rogen
mandag 30. januar 2017 11:00

Snö- och isförhållandena är nu sådana att vinterlederna på sjön Rogen kommer att stakas ut med käppar under denna vecka.

STF-stugorna i Skedbro, Storrödtjärn och Rogen öppnar för vintersäsongen den 24 februari. Fiske är tillåtet med fiskekort på Bredåsjön och Rogen från den 1 januari.

 

Rogenisen_450px

 
Extraöppet i Hävlingestugorna tills 11 september
mandag 29. august 2016 08:04

I år förlänger Länsstyrelsen Dalarna säsongen vid Hävlingestugorna i Långfjälllet. En stugvärd finns på plats ända tills söndagen den 11 september. 

Stugorna ligger längst upp i Dalarnas fjällvärld långt från närmaste bilväg. Enklast är att ta sig till Grövelsjön. Sen väntar en promenad på 13 kilometer.

En stugvärd finnns på plats varje år vid Hävlingen. Vintersäsong från slutet av februari till första veckan i maj. Sommarsäsongen början av  i juni tills andra söndagen i september (nytt för i år).

Utanför säsong finns också en årent runt-öppen vandrarstuga.

 

Läs mer och boka här (Länsstyrelsen Dalarna) 

 
Skoterlederna i Långfället är stängda
onsdag 27. april 2016 09:37
Från måndag 25 april är skoterlederna genom Långfjällets naturreservat stängda. Leden går genom renkalvningsland och skoteråkningen stör renarna. Det kommer fortfarande vara fritt att åka på sjön Grövelsjön.
 
« StartForrige1234567NesteSiste »

Side 1 av 7