Gränslandet

Senaste nytt

Tänk på att tältning och eldning inte är tillåtet överallt

den .

Tänk på att det enbart är tillåtet att elda och tälta vid särskilda tältplatser när du besöker delar av Långfjällets- och Rogens naturreservat. Det gäller sjösystemet vid Hävlingen och ned längs Storån i Långfjället och kring Rogen och Bredåsjön med flera i Rogens naturreservat.

Området med restriktioner är rödstreckat på kartan. Lägerplatserna är utmärkta med röd triangel på fjällkartan, och har en vindskyddssymbol/stugsymbol på nedstående kartor. Anledningen till restriktionerna är att hit kommer flest besökare, och vi vill begränsa slitaget på den känsliga naturen kring vattendragen till lägerplatserna.

   taltforbud langfjallet ny

taltforbud rogen

Hävlingestugorna öppnar 22 februari

den .

Länsstyrelsens stugor i Hävlingen är öppnar från 22 februari och har öppet tills början av maj. Här kan du åka skidor, pimpla efter röding, öring, gädda och abborre, eller bara ta det lugnt. Nu går det också att boka stugorna online via vår webbplats.

havlingen vinter 01

Våra stugor längs Storån är ett bra alternativt om du vill bo bekvämt nära Töfsingdalens nationalpark. Här finns fem fyrbäddsstugor och en sexbäddsstuga som alla måste bokas i förväg. Bastu finns, även den kan bokas i förväg. Det finns också en obokningsbar vandringsstuga med åtta bäddar.

Nytt för i år är att det går att boka alla Länsstyrelsens stugor i Dalafjällen online. Länk till bokning och mer information finns på vår webbplats under fliken Beöksmål.

Vid Hävlingen kan du pimpla efter röding, öring, gädda och abborre. Dala fjällfiskekort säljs på webben via www.natureit.se, eller på plats. Du tar dig hit på skidor eller med snöskoter från Grövelsjön. 

Se bilder från Hävlingen och Töfsingdalen på instagramkontot Hävlingestugorna.

Läs mer om fisket i Dalafjällen. 

Hävlingestugorna nästan fullbokade

den .

Bokningsläget för Hävlingen, Våndsjön och Särsjön vintern 2019 havlingestugorna 500px

Enstaka dygn i mars finns fortfarande stugor lediga vid Hävlingen och Särsjön. Våndsjön är däremot fullbelagt hela säsongen. 

Under påsken, vecka 16, är alla stugor fullbokade, förutom två stugor i Särsjön som är lediga. Ring stugvärden om du är intresserad.

Hävlingestugorna är öppna med stugvärd fram till början av maj, beroende på snöläget. Men från den 25 april är det skoterförbud på Långfjället, och du måste ta dig till Hävlingen med skidor. Därmed är de flesta stugorna lediga efter den 25 april fram till stängning någon gång i maj.

Vid Hävlingen finns också en obokningsbar vandrarstuga som hyrs ut per bädd och natt, 200 kronor/person, och den är öppen året om.

Bokningsläget Våndsjön sommaren 2019

Våndsjöstugorna går bara att boka hela veckor från mitten av juni. Båt ingår i hyran.

Lediga veckor i Våndsjön sommaren 2019: v. 25, v. 30, v.31, v.33 v.34 och v.35.

Bokningsläget Hävlingestugorna sommaren 2019

Hävlingestugorna öppnar för sommaren i mitten av juni. Det finns gott om platser kvar. Det är oftast bara att komma förbi.

Kontakt

Läs mer om stugorna på: https://www.lansstyrelsen.se/dalarna/besok-och-upptack/naturreservat/alvdalen/langfjallet.html 

Vill du boka? Ring Hävlingestugornas stugvärd på telefon 070-784 25 25

Följ Hävlingestugorna på Instagram under www.instagram.com/havlingen